Gemarineerd buikspek
Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar. Snijd het spek om de 2 centimeter circa 2 centimeter diep in, zowel aan de vleeskant als aan de vetkant. Leg het spek in een diepe schaal. Marineer het vlees minimaal 1 uur in de marinade. Bewaar de marinade. Maak met behulp van 2 lagen aluminiumfolie een lekbakje door de randjes naar binnen te vouwen. Leg dit bakje tussen de kolen van de barbecue om het vet van het buikspek op te vangen. Rooster het spek op de barbecue eerst circa 12 minuten op de vetkant, maar verplaats het vlees regelmatig zodat het niet verbrandt. Rooster het spek nog circa 12 minuten op de vleeskant en bestrijk het spek regelmatig met de achtergehouden marinade. Houd het vlees goed in de gaten. Het spek zal wat donkere randjes krijgen, dit komt door het karamelliseren van de suikers. Snijd het spek in plakjes.
Pel en hak de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Rasp de citroenschil en pers het sap uit. Meng alle ingrediënten voor de marinade met elkaar.
2 reacties
Goed dat je het aangeeft. De kerntemperatuur van het buikspek zou 70-75 °C moeten zijn.
Groeten,
Amber van 24Kitchen