De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gekaramelliseerde granaatappelmuhallebi met krokante amandelen en vijgen-muntsalade

180 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Gekaramelliseerde granaatappelmuhallebi met krokante amandelen en vijgen-muntsalade

Een recept van

Mounir Toub

Mounir Toub recent

Bereidingswijze

Gekaramelliseerde granaatappelmuhallebi
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk aan de kook met de suiker, het vanillemerg, het leeg geschraapte vanillestokje en de granaatappelmelasse. Roer het rijstmeel erdoor en laat circa 3 minuten al roerend pruttelen. Schenk de massa in de bakjes en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de muhallebi met rietsuiker en karamelliseer de suiker met de gasbrander.

Krokante amandelen
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Meng het amandelschaafsel met de suiker en de eiwitten. Smeer de amandelen gelijkmatig uit over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de amandelen in de oven in 6-10 minuten krokant. Haal de amandelen uit de oven en rol ze met een deegroller plat. Snijd direct driehoekjes uit de koek.

Vijgen-muntsalade
Snijd de vijgen in kwarten. Pluk en snijd de munt ragfijn. Meng de munt met de vijgen.

Garneren
Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit.

Serveren
Serveer de krokante amandelen naast de muhallebi en bestrooi met granaatappelpitjes. Serveer de vijgen-muntsalade er in een bakje bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker