Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk aan de kook met de suiker, het vanillemerg, het leeg geschraapte vanillestokje en de granaatappelmelasse. Roer het rijstmeel erdoor en laat circa 3 minuten al roerend pruttelen. Schenk de massa in de bakjes en laat circa 3 uur opstijven in de koelkast.
Bestrooi de muhallebi met rietsuiker en karamelliseer de suiker met de gasbrander.
Krokante amandelen
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC.
Meng het amandelschaafsel met de suiker en de eiwitten. Smeer de amandelen gelijkmatig uit over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de amandelen in de oven in 6-10 minuten krokant. Haal de amandelen uit de oven en rol ze met een deegroller plat. Snijd direct driehoekjes uit de koek.
Vijgen-muntsalade
Snijd de vijgen in kwarten. Pluk en snijd de munt ragfijn. Meng de munt met de vijgen.
Garneren
Halveer de granaatappel en haal de pitjes eruit.
Serveren
Serveer de krokante amandelen naast de muhallebi en bestrooi met granaatappelpitjes. Serveer de vijgen-muntsalade er in een bakje bij.
0 reacties