De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

geitenstoofpotje onder bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het geitenvlees van het bot in kleine stukjes. Verhit olie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de uien en knoflook toe en bak kort mee.

90 MIN
Geitenstoofpotje onder bladerdeeg

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ºC .
Snijd het geitenvlees van het bot in kleine stukjes.
Verhit olie in een pan en bak het vlees rondom bruin. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Voeg de uien en knoflook toe en bak kort mee.
Blus af met de wijn en voeg rozemarijn en tijm toe. Breng aan de kook en schenk de bouillon erbij. Kook het vlees op laag vuur gaar.
Breng een pan met water en zout aan de kook. Schil de aardappels, knolselderij en de winterpenen en snijd ze in gelijke blokjes.
Blancheer de blokjes aardappel, knolselderij en winterpeen in de pan met water.
Halveer de prei in de lengte en spoel het zand eruit. Snijd de prei in kleine ringen.
Verwijder de tijm en rozemarijn uit de pan. Voeg de prei en de geblancheerde groente toe en warm goed door.
Snijd de bieslook fijn en roer de bieslook door het vlees. Breng op smaak met zout en peper.
Laat het stoofvlees afkoelen tot kamertemperatuur.
Laat het bladerdeeg ontdooien. Verdeel het stoofvlees over de schaaltjes en kluts het ei.
Besmeer de rand van het bladerdeeg met ei, dek de schaaltjes ermee af en druk de ingesmeerde randjes goed aan. Besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met ei.
Bak de schaaltjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker