De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

karamelmousse met mandarijn en toffeesaus

Dat karamel en toffee gemaakt zijn voor elkaar hoeven we ons geen twee keer te laten vertellen. Deze karamelmousse met sticky toffeesaus is hét perfecte toetje voor de zoetekauw onder ons. Rudolph deelt zijn recept.

45 min voorbereidingstijd
Karamelmousse met mandarijn en toffee

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Dat karamel en toffee gemaakt zijn voor elkaar hoeven we ons geen twee keer te laten vertellen. Deze karamelmousse met sticky toffeesaus en mandarijn is hét perfecte toetje voor de zoetekauw onder ons. Rudolph deelt zijn heerlijke recept.

Bereidingswijze

Toffeesaus


Stap 1:
Voeg de suiker en het water toe aan een pan. Breng het geheel aan de kook en laat het geheel in circa 10-15 minuten karamelliseren. Schep één lepel karamel op een bakpapiertje en smeer de karamel zo dun mogelijk uit. Laat vervolgens uitharden.

Stap 2:
Blus de rest van de karamel af met de slagroom. Kook totdat de karamel volledig is opgelost in de slagroom. Roer rustig tot een gladde saus. Voeg het zout toe, roer glad en laat iets afkoelen. Snijd de boter in stukjes en roer de boter door de karamel. Laat de saus verder afkoelen.

Karamelmousse

Week de gelatine in ruim koud water. Klop 500 ml slagroom tot yoghurtdikte en bewaar dit even in de koelkast. Laat de suiker karamelliseren en blus af met de rest van de  slagroom. Laat even doorkoken zodat de karamel oplost in de room. Neem de pan van het vuur en roer de boter erdoor.

Suikersiroop

Kook een siroop met het suiker en het water.

Vervolg karamelmousse

Voeg de eidooiers toe aan de mixer en klop luchtig. Giet de kokende siroop al kloppend op de eidooiers. Roer de geweekte en uitgeknepen gelatine door de nog warme karamel en spatel hierna ook het dooiermengsel erdoor. Spatel als laatste de luchtige slagroom door de karamel en verdeel de mousse over mooie glazen of schaaltjes. Laat de mousse circa 3 uur opstijven in de koelkast.

Opmaak

Garneer de glaasjes of schaaltjes karamelmousse met in stukjes gesneden partjes mandarijn en een extra toefje slagroom. Drizzle vervolgens een beetje toffeesaus over het dessert. Garneer met een flinterdun stukje uitgeharde karamel.

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S EERSTE HULP BIJ BAK-ONGELUKKEN

Maak kennis met ons allernieuwste programma: Eerste Hulp Bij Bak-Ongelukken. In het programma schiet meesterkok en meester patissier Rudolph van Veen enthousiaste thuisbakkers te hulp wanneer zij tegen veelvoorkomende bakproblemen aanlopen. 

Facebook Banner 828x475.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker