De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gegrilde sardines met zeekraal en lamsoren

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gegrilde sardines met zeekraal en lamsoren

Bereidingswijze

Sardines
Snijd de buikwand van de sardines open en verwijder de ingewanden. Spoel de sardines schoon met koud water en verwijder de schubben met de botte kant van een mesje. Halveer en pers de citroen uit. Pel en pers de knoflook uit. Ris en hak de rozemarijn. Meng de ingrediënten met de olijfolie en een beetje zout en peper tot een marinade. Laat de sardines circa 30 minuten marineren. Verhit een grillpan. Gril de sardines circa 3 minuten aan elke kant.

Salade
Blancheer de zeekraal en lamsoren 30 seconden in kokend water. Giet af, spoel koud met water en dep goed droog. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd de avocado’s in parten. Verwijder de schil. Pluk de frisee sla.

Serveer de frisee sla, zeekraal en lamsoren op een warm bord en leg hier de gegrilde sardines op. Besprenkel met olijfolie en garneer met limoen. Serveer het brood er in plakken gesneden bij.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.