De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde salade met feta en saliedressing

Verwarm een grillpan voor. Maal voor de dressing de salie, rasp en sap van de citroen, kappertjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg eventueel een scheutje water toe.

20 min kooktijd
Gegrilde salade met feta en saliedressing

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan voor. Maal voor de dressing de salie, rasp en sap van de citroen, kappertjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge, een beetje zout en versgemalen peper fijn in het bakje van de staafmixer. Voeg eventueel een scheutje water toe. Snijd de aubergine in de lengte in plakken, bestrijk met zonnebloemolie en gril in de grillpan in circa 5 minuten gaar. Blus de aubergine af met saliedressing en schep in een kom. Snijd de paprika van de zaadlijst af in vieren en gril circa 3 minuten in de grillpan en voeg toe aan de aubergine. Halveer de sla, snijd een helft in vieren, bestrijk de snijkanten met olie en gril de sla circa 3 minuten op de snijkanten en voeg toe aan de kom. Verpak de resterende sla in vershoudfolie en bewaar in de koelkast. Verwarm de honing in een koekenpan, voeg de walnoten toe en laat in circa 5 minuten karamelliseren en meng door de salade. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Schep de salade op bord, verdeel de rucola erover en rasp de bevroren feta erover. Garneer met takjes munt en serveer er stokbrood bij.

Zonder dat we ons ervan bewust zijn gooit een Nederlander jaarlijks zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Zonde van het eten en van het geld! Door eten en verswaren beter te bewaren valt veel geld te besparen. Daarnaast hebben we het allemaal regelmatig druk, dus koken voor meerdere dagen levert ook veel tijdswinst op. Hoe kan je voedsel, dat je al bereid hebt, het beste bewaren en hoe houd je versproducten zo lang mogelijk goed? Estée geeft hier antwoord op. Ze laat namelijk niet alleen zien hoe je een lekker recept maakt, maar ze geeft ook bewaar-, bespaar- en combinatietips. Kortom, een programma waar iedereen wat aan heeft.

In Ten minste Eetbaar Tot laat Estée zien hoe je het voor krijgt om al je restjes op te maken of te hergebruiken. Gooi geen restjes meer weg! Houd vers langer vers en maak van je kliekjes nog een heerlijke maaltijd! Met onder andere bakpapier, afdekhoesjes, aluminium bakjes, aluminiumfolie en braadzakken maakt (en bewaart!) Estée hiermee gerechten zoals gepofte aardappelstamppot, andijviesoep met hamrolletjes, bananenbroodpudding met yoghurt en zoetzure kip. De producten zijn stuk voor stuk van Dumil, heb jij voedsel bereid- of bewaartips? Stuur ze naar de Facebook-pagina van Dumil.

“Get in the mood and use all your food!”

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker