De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde pijlinktvis met krab-piri piri vulling en inktvisinkt-mangosaus

45 min kooktijd
Gegrilde pijlinktvis met krab-piri piri vulling en inktvisinkt-mangosaus

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Inktvisinkt-mangosaus
Verhit een sauspan en verwarm de inktvisinkt met het water op laag vuur. Kook de gedroogde mango circa 2 minuten mee. Snijd de gerijpte gedroogde mango fijn en roer door de saus. Haal van het vuur.

Gevulde pijlinktvis
Verwarm de grill of barbecue. Meng het krabvlees, paneermeel, harissa, olijfolie, citroenrasp en -sap in een grote kom. Hak de dille en peterselie fijn en voeg toe met een snufje zout en peper. Vul de pijlinktvissen. Smeer de pijlinktvissen in met een beetje olijfolie en gril circa 5 minuten.

Courgette-borlottibonensalade
Bak een rode paprika in de vlam op het fornuis tot het volledig verkoold is. Doe de paprika in een kom en dek af met plasticfolie. Laat circa 3 minuten afkoelen en pel de schil van de paprika. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette in de lengte fijn. Meng in een kom olijfolie met zout en peper en wentel hier de courgette door. Grill de plakken courgette circa 1 minuut aan elke kant. Verwarm ondertussen wat olie in een koekenpan. Snijd de uien en knoflook fijn en bak met de pijlinktvis tentakels en bonen in de pan. Roer door en blus af met een scheutje witte wijn. Roer de piri piri erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de geroosterde rode paprikareepjes toe en haal van het vuur.

Serveren
Giet de saus op het bord en vorm er een cirkel van. Leg daar de gegrilde courgette op en vervolgens de borlottibonensalade. Halveer de gevulde pijlinktvissen en leg bovenop.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker