Gegrilde pijlinktvis met krab-piri piri vulling en inktvisinkt-mangosaus

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Inktvisinkt-mangosaus
Verhit een sauspan en verwarm de inktvisinkt met het water op laag vuur. Kook de gedroogde mango circa 2 minuten mee. Snijd de gerijpte gedroogde mango fijn en roer door de saus. Haal van het vuur.

Gevulde pijlinktvis
Verwarm de grill of barbecue. Meng het krabvlees, paneermeel, harissa, olijfolie, citroenrasp en -sap in een grote kom. Hak de dille en peterselie fijn en voeg toe met een snufje zout en peper. Vul de pijlinktvissen. Smeer de pijlinktvissen in met een beetje olijfolie en gril circa 5 minuten.

Courgette-borlottibonensalade
Bak een rode paprika in de vlam op het fornuis tot het volledig verkoold is. Doe de paprika in een kom en dek af met plasticfolie. Laat circa 3 minuten afkoelen en pel de schil van de paprika. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette in de lengte fijn. Meng in een kom olijfolie met zout en peper en wentel hier de courgette door. Grill de plakken courgette circa 1 minuut aan elke kant. Verwarm ondertussen wat olie in een koekenpan. Snijd de uien en knoflook fijn en bak met de pijlinktvis tentakels en bonen in de pan. Roer door en blus af met een scheutje witte wijn. Roer de piri piri erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de geroosterde rode paprikareepjes toe en haal van het vuur.

Serveren
Giet de saus op het bord en vorm er een cirkel van. Leg daar de gegrilde courgette op en vervolgens de borlottibonensalade. Halveer de gevulde pijlinktvissen en leg bovenop.

Ingredienten

4
Personen

Inktvisinkt-mangosaus

  • 200 ml inktvisinkt
  • 2 handenvol gedroogde mango's
  • 2 el gerijpte gedroogde mango

Gevulde pijlinktvis

  • 200 g krabvlees
  • 200 g paneermeel
  • 1 el harissa
  • 100 ml olijfolie
  • 1 citroen
  • 0.5 bos dille
  • 0.5 bos peterselie
  • 8 middelgrote schoongemaakte pijlinktvissen
  • 1 rode paprika

Courgette en borlottibonensalade

  • 50 g pijlinktvis tentakels
  • 100 ml water
  • 1 rode paprika
  • 4 el olijfolie
  • 2 courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g borlottibonen
  • 1 scheutje witte wijn
  • 0.5 tl piri piri
Geef je waardering
3