Gegrilde ovenschotel met botervis en venkelsalade

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
75 minuten totale tijd
Ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Kook de aardappels gaar in circa 20 minuten. Verwarm de melk en de helft van de boter in een pannetje. Stamp de aardappels fijn en voeg de melk, boter en wat rasp van de nootmuskaat toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Beboter de ovenschaal en verdeel de puree over de ovenschaal. Smelt de rest van de boter in een pan. Pel en snipper de ui en knoflook en fruit circa 2 minuten. Voeg de zure room en de rasp en sap van de limoen toe. Verdeel de botervis over de puree. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Schenk het roommengsel over de puree en de botervis. Verdeel als laatste het broodkruim en de kaas over de ovenschaal. Bak de ovenschotel circa 20 minuten. Zet vervolgens de bovengrill aan en bak nog circa 10 minuten, zodat je de schotel gratineert.

Salade
Halveer de venkel en verwijder de kern. Snijd de venkel flinterdun op de mandoline en leg in ijswater. Schil de asperges in lange linten en voeg toe aan het ijswater. Snijd de radijsjes in vieren en voeg ook toe aan het ijswater. Giet de groente af, laat goed uitlekken en druppel er wat olijfolie over. Meng het sap van de limoen met een scheut olijfolie en breng op smaak met het zeezout en versgemalen peper. Meng deze dressing door de salade.

Serveren
Serveer de ovenschotel in de ovenschaal en serveer er de salade apart bij.

Ingredienten

4
Porties

Ovenschotel

  • 600 g la ratte aardappels
  • 200 ml melk
  • 2 el boter
  • 1 nootmuskaatbol
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 ml zure room
  • 0.5 limoen
  • 800 g botervis
  • 200 g grof broodkruim
  • 200 g geraspte oude kaas

Salade

  • 2 venkelknollen
  • 4 groene asperges
  • 1 bosje radijs
  • 160 ml olijfolie
  • 1 snufje grof zeezout
  • 0.5 limoen

Extra nodig

  • pureestamper
  • ovenschaal
  • boter om in te vetten
  • rasp
  • mandoline
  • ijsblokjes
  • dunschiller
Geef je waardering
0