Verwarm de oven voor op 220 °C. Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snijd de sjalotten fijn. Verhit voor de saus een scheutje olijfolie om in te bakken in een pan en fruit de sjalotten en knoflook circa 5 minuten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.
Voeg de paprika en de tomaten toe aan de pan met sjalotten en knoflook en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer het geheel goed door. Verwarm een grillpan voor. Snijd de courgette en aubergine in lange dunne plakken en besprenkel ze met olijfolie om in te bakken en bestrooi ze met een beetje zout en versgemalen peper. Gril de courgette en aubergine rondom in de grillpan tot ze een mooie grillstreep hebben.
Maal de notenmix in het bakje van de staafmixer grof. Haal de noten uit het bakje. Pluk de koriander en pureer ze met een flinke scheut olijfolie extra vierge fijn in het bakje van de staafmixer. Schep een lepeltje korianderolie door de noten. Vet de ovenschaal in met olijfolie om in te bakken en leg er een laag aubergine in. Verdeel er een laag saus over en verbrokkel er een beetje geitenkaas over. Verdeel er dan een laag courgette over en herhaal deze stappen tot de groente en saus op is. Verbrokkel de resterende geitenkaas over de bovenste laag en verdeel de notenmix erover.
Bak de lasagne 10-15 minuten in de oven. Schep de lasagne op bord en lepel er korianderolie over.
0 reacties