De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde biefstuk met kruidensalsa en aardappeltjes uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappels in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels circa 25 minuten in de oven.

30 min (voor)bereidingstijd
Gegrilde biefstuk met kruidensalsa en aardappeltjes uit de oven

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappels in partjes en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels circa 25 minuten in de oven.

Verwarm de grillpan voor. Bestrijk de biefstukken met olie en gril ze circa 3 minuten per kant. Haal de biefstukken van de grill en laat ze afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten rusten.

Hak de knoflook, munt, basilicum en bladpeterselie fijn in een keukenmachine of met je mes. Giet er olijfolie naar smaak bij en breng op smaak met peper en zout. 

Halveer voor de salade de cherrytomaten en meng ze met de rucola, een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Leg de biefstukken met de rucolasalade en aardappels op borden en lepel de bearnaisesaus over het vlees.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker