Gegrilde biefstuk met bearnaisesaus

5
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappels in partjes. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels circa 25 minuten in de oven.

Verwarm de grill voor. Bestrijk de biefstukken met olie en gril ze om en om circa 3 minuten. Haal de biefstukken van de grill en laat ze afgedekt met aluminiumfolie circa 10 minuten rusten.

Clarifeer de boter. Meng voor de bearnaisesaus de eidooiers in een kom, maar van het vuur af, met de azijn, wijn, een beetje zout en versgemalen peper. Bereid de saus op dezelfde manier als Hollandaisesaus. Pluk en hak de dragon fijn en roer de dragon na de boter door de saus.

Halveer de cherrytomaatjes en meng ze met de rucola, een scheutje olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveer de biefstuk met de rucolasalade, aardappeltjes en de bearnaisesaus.

Ingredienten

4
Personen

Gegrilde biefstuk met bearnaisesaus

  • 800 g roseval aardappels
  • 4 biefstukken à 150 g
  • olijfolie om in te bakken
  • 250 g roomboter
  • 4 eidooiers
  • 20 ml dragonazijn
  • 40 ml witte wijn
  • 1 bosje dragon
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 75 g rucola
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • bakpapier
  • grillpan
Geef je waardering
5