Breng de cranberries met suiker en het water aan de kook en kook in circa 20 minuten tot compote.
Kneed het gehakt met het paneermeel, ei, een beetje zout en versgemalen peper door elkaar en maak er met vochtige handen balletjes, ter grootte van een pingpongbal van. Verhit een scheut olie in een braadpan en braad de gehaktballetjes rondom bruin. Schep de gehaktballetjes uit de pan op een bord en zet ze even apart.
Schil en snijd de winterpenen en aardappels in gelijke blokjes.
Snijd de kastanjechampignons in vieren.
Verhit opnieuw een scheut olie in een pan en bak de aardappelblokjes goudbruin. Voeg de wortelblokjes en champignons toe en bak 7 minuten mee. Voeg de gehaktballetjes, roomboter en een scheutje water toe en gaar het geheel circa 15 minuten met een deksel op de pan.
Pel en snijd de ui in halve ringen.
Pluk en snijd de dille fijn (houd een paar takjes achter als garnering) en meng samen met een beetje zout en versgemalen peper door de zure room.
Voeg de cocktailgarnalen toe aan de pan met gehaktballetjes en warm kort door.
Serveren
Schep de gehaktballetjes met groente, aardappels en cocktailgarnalen op bord. Schep er een beetje cranberrycompote en zure room met dille bij en bestrooi met rode ui-ringen.
0 reacties