De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gegrilde ananas met papaja en mascarpone

Van deze gegrilde ananas met papaja en mascarpone zijn je vrienden zeker onder de indruk! In de middag bereid je hem voor, zodat je hem in de avond snel op tafel kunt zetten.

30 min kooktijd
Gegrilde ananas met papaja en mascarpone

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middags voorbereiden

Abrikoos

Wel de abrikozen in lauw water tot ze zacht zijn en halveer ze. Een nacht wellen is het beste. Verwarm de ahornsiroop, voeg de abrikozen toe en verwarm ze circa 5 minuten.

Ananas

Snijd de ananas met schil in 4 plakken van circa 7 millimeter dik. Verwijder de schil en harde kern, dit kan met een ronde steker of mesje.

Papaja

Halveer de papaja, verwijder de zaadjes en boor er met de meloenboor bolletjes uit. Besprenkel de bolletjes met limoncello en bewaar afgedekt in de koelkast voor de eindbereiding.

Passievrucht

Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees er uit en hak de pitjes fijn. 


’s Avonds afmaken

Mascarpone

Roer de mascarpone glad en zacht en schep de mascarpone in een spuitzak met een kleine gladde spuitmond.

Ananas

Bestrijk de plakken ananas aan één zijde licht met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de ananas op de met olijfolie ingestreken kant tot de grillstrepen goudbruin zijn.

Opmaak bord

Leg een plak ananas op het bord en verdeel op de rand van de ananas de papajabolletjes, abrikoos, toefjes mascarpone en lepel er passievruchtsap en pitjes over. Steek blaadjes basilicum in de mascarpone. Lepel de ahornsiroop er langs.


Pineau de Charentes

Het is “min of meer” zoet en het is lekker; Pineau de Charentes (Spreek uit: Pienoo dus jaarantu). Dit is een versterkte wijn, maar mag eigenlijk niet zo genoemd worden. Versterkte wijn krijgt zijn kracht door wijnalcohol die toegevoegd wordt terwijl Pineau de Charentes het krijgt door de toevoeging van Cognac. Toch heeft Pineau maar 16 tot 22% alcohol. Dat is veel lager dan de geur doet vermoeden want de wijn ruikt voornamelijk naar Cognac. Hiermee ga je je gasten aangenaam verrassen.
Pineau is er in rood, wit en rosé en ze hebben allemaal hun eigen specifieke smaakkenmerken. Door meer overeenkomstige smaken en geuren met het nagerecht is de witte versie een uitstekende keus.
Dus, als je eens een spannende, super klassieke, maar in Nederland relatief onbekende wijn wilt serveren, kies een Pineau de Charentes. Ook in kleine flesjes verkrijgbaar en best vriendelijk voor je portemonnee.

door Corria Houthuizen

 

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker