- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snijd de aardappels in parten. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met een beetje olie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bak de aardappels in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
- Verhit een scheut olie in een pan.
- Verwijder de kontjes van de witlof en halveer de witlof in de lengte. Bak de witlof in de pan in circa 8 minuten om en om. Verdeel de witlof over een ovenschaal.
- Schil de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Verdeel de sinaasappelpartjes over de witlof en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Bestrooi met rozijnen en verbrokkel de geitenkaas erover. Zet de witlof in de oven en laat de kaas in circa 15 minuten een beetje smelten en goudbruin gratineren.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan.
- Snijd de kabeljauw in blokjes en wentel de blokjes door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf en bak de kabeljauw in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Knijp het sap van de citroen erover uit en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
- Snijd de bieslook fijn en meng met de kabeljauw.
Serveren
- Verdeel de witlof, aardappels en de kabeljauw over borden.
0 reacties