Gegratineerde boerenkool
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels en de boerenkool in zoveel water met een beetje zout dat ze net onderstaan, in circa 15 minuten gaar.
- Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C.
- Rooster de pecannoten circa 5 minuten in een droge koekenpan en hak ze fijn.
- Halveer de prei en spoel ze schoon onder de kraan. Snijd de prei in dunne, halve ringen.
- Snijd de feta in blokjes.
- Snijd de dadels in stukjes.
- Halveer de Amsterdamse uitjes.
- Giet de aardappels met boerenkool af, bewaar het kookvocht en laat de aardappels met boerenkool uitwasemen. Pureer de aardappels met boerenkool met een pureerstamper en maak de puree smeuïg met een gedeelte van het kookvocht. Meng de prei, dadels, Amsterdamse uitjes, de helft van de feta en de helft van de pecannoten door de boerenkool. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.
- Verdeel de boerenkool over een ovenschaal, verdeel de feta erover en druk de resterende pecannoten erin. Gratineer de boerenkool circa 8 minuten onder de grill van de oven.
Mosterdroom
- Verhit een scheut olie in een pan.
- Pel en snipper de ui en fruit de ui circa 3 minuten. Schep de honing en de mosterd erbij en roer door elkaar. Schenk de room erbij en laat circa 5 minuten inkoken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Verdeel de gegratineerde boerenkool over borden en lepel de mosterdroom eromheen.
0 reacties