Gefrituurde inktvisringen met Japanse dip

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Inktvisringen
Verwarm de frituur voor op 180 ºC. Maak de inktvis schoon, spoel ze schoon en snijd ze in ringen. Snijd de bieslook en de peper heel fijn, roer ze door het broodkruim en breng op smaak met zout. Klop het eiwit los. Wentel de inktvisringen door de bloem, het eiwit en de panko.

Japanse dip
Roer de eidooier los met de rijstazijn. Meng er beetje bij beetje een dun straaltje druivenpitolie en sesamolie door. Snijd de rawit ragfijn, los de bruine suiker en de gember op in de sojasaus op en meng door de saus. Frituur de inktvisringen, rijg ze aan een satéstokje en serveer met de saus.

Ingredienten

4
Personen

Inktvis

  • 6 pijlinktvisjes
  • 200 g panko (Japans broodkruim)
  • 0.5 bosje bieslook
  • 1 gedroogde rode peper
  • zout
  • 1 eiwit
  • 6 el bloem

Japanse dip

  • 1 eidooier
  • 1 el rijstazijn
  • 200 ml druivenpitolie
  • 1 druppel sesamolie
  • 1 rawit
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl gemberrasp

Extra nodig

  • satéstokje
Geef je waardering
0