De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gefrituurde inktvisringen met japanse dip

Verwarm de frituur voor op 180 ºC. Maak de inktvis schoon, spoel ze schoon en snijd ze in ringen. Snijd de bieslook en de peper heel fijn, roer ze door het broodkruim en breng op smaak met zout. Klop het eiwit los. Wentel de inktvisringen door de bloem, het eiwit en de panko.

30 min kooktijd
Gefrituurde inktvisringen met Japanse dip

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Inktvisringen
Verwarm de frituur voor op 180 ºC. Maak de inktvis schoon, spoel ze schoon en snijd ze in ringen. Snijd de bieslook en de peper heel fijn, roer ze door het broodkruim en breng op smaak met zout. Klop het eiwit los. Wentel de inktvisringen door de bloem, het eiwit en de panko.

Japanse dip
Roer de eidooier los met de rijstazijn. Meng er beetje bij beetje een dun straaltje druivenpitolie en sesamolie door. Snijd de rawit ragfijn, los de bruine suiker en de gember op in de sojasaus op en meng door de saus. Frituur de inktvisringen, rijg ze aan een satéstokje en serveer met de saus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker