Artisjokken
Pers het sap van de citroen boven een grote kom water. Snijd de buitenste harde bladeren van de artisjok. Schil de steel. Snijd de bovenkanten van de zachtere bladeren. Leg de voorbereide artisjokken in de kom met citroenwater.
Verhit de olie tot 140 °C. Frituur de artisjokken in circa 12 minuten totdat ze zacht zijn.
Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Duw de artisjokken ondersteboven op tafel zodat de bladeren open gaan staan. Verwijder het eventuele hooi van de artisjok.
Verhoog de temperatuur van de olie naar 180 °C. Frituur de artisjokken in circa 2 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken en bestrooi meteen met zout.
Kruidenmayonaise
Pers de citroen uit. Meng de eidooier, de mosterd, zout, peper en het sap van de citroen in een kom. Druppel er, al kloppend met een garde, de olie bij. Hak de peterselie, de bieslook en de kappertjes grof en meng het door de mayonaise.
Serveren
Leg de artisjokken op een schaal en geef de kruidenmayonaise erbij om te dippen.
0 reacties