De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebraiseerde kalfswang met paddenstoelen en venkelrisotto

Hugo's favoriet: gebraiseerde kalfswang met paddenstoelen en een heerlijk romige venkelrisotto.

Gebraiseerde kalfswang met paddenstoelen en venkelrisotto

Een recept van

Hugo Kennis

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Kalfswangen braiseren

Bestrooi de kalfswangen met zout en peper en haal ze door de bloem. Smelt de boter in een braadpan. Braad de kalfswangen rondom bruin. Pel en halveer 6 sjalotten. Schil en snij de bleekselderij in stukken. Voeg de sjalotten, bleekselderij, takken tijm en salieblaadjes toe aan de pan en bak even mee. Blus af met de rode wijn en de fond. Draai het vuur zacht en braiseer de wangen mooi gaar in minimaal een 2,5 uur (langer mag ook).

Risotto

Pel en snipper de sjalotten. Pel en snij de knoflook fijn. Snij de venkel in stukjes (bewaar het groen van de venkel). Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes, knoflook en venkel met de risottorijst aan. Blus af met de wijn en roer tot de wijn is opgenomen door de rijst. Voeg, al roerend, beetje bij beetje de bouillon toe en laat de rijst dat opnemen. Kook de risotto 15-18 minuten. Rasp de kaas en roer door de risotto als deze klaar is.

Afmaken & serveren

Schep het vlees voorzichtig uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Reduceer de saus en groenten op hoog vuur tot de helft. Bak de paddenstoelen in een klont boter met tijm, zout en peper. Schep risotto op het bord, leg er een kalfswang op en maak af met een lepel saus, de paddestoelen en het groen van de venkel.

Kijk vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 naar Favourites By! Wat zijn de favoriete gerechten en recepten van onze 24Kitchen chefs en bekende Nederlanders? In dit programma komen we het te weten.

Niet alleen demonstreren ze het gerecht, ook vertellen ze ons waarom ze juist voor dit recept hebben gekozen. Van een zelfgemaakte frikandel tot een super gezonde smoothie, van Lange Frans tot Olcay Gulsen: alles en iedereen komt voorbij in Favourites By.

Favourites By is vanaf 2 juli elke werkdag om 19:00 te zien bij 24Kitchen. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker