Gebakken zalm met lente-ui en peterseliesalade
- Rooster het brood, snijd de bruine korst eraf en snijd het witte gedeelte in blokjes.
- Bak de blokjes brood in een pan goudbruin.
- Snijd de olijven door de helft en pureer samen met de krokante blokjes.
- Kruid de zalm met zout en zwarte peper en bak in een pan aan beide kanten.
- Maak een saus met citroensap en olijfolie en zet aan de kant.
- Hak de peterselie en de lente-ui fijn en snijd de kerstomaatjes in vier.
- Scheur de andijvie in kleine stukjes en meng alle ingrediënten in een kom.
- Plaats de zalmfilets op een bord, besprenkel ze met de zwarte olijvenpuree en serveer met de salade.
Donkere chocolademousse met sinaasappellikeur
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Voeg vervolgens langzaam de likeur toe terwijl de chocolade smelt.
- Roer de eidooiers door de gesmolten chocolade, haal de kom uit het water en zet aan de kant.
- Meng het cacaopoeder door de slagroom.
- Roer de room voorzichtig door het chocolademengsel.
- Doe het mengsel in een schotel en laat rusten in de koelkast.
- Snijd de sinaasappel in partjes, plaats hierop de chocolademousse en serveer als nagerecht.
Meld je aan en praat mee