De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken zalm met lente-ui en peterseliesalade

15 MIN
Gebakken zalm met lente-ui en peterseliesalade

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gebakken zalm met lente-ui en peterseliesalade

  • Rooster het brood, snijd de bruine korst eraf en snijd het witte gedeelte in blokjes.
  • Bak de blokjes brood in een pan goudbruin.
  • Snijd de olijven door de helft en pureer samen met de krokante blokjes.
  • Kruid de zalm met zout en zwarte peper en bak in een pan aan beide kanten.
  • Maak een saus met citroensap en olijfolie en zet aan de kant.
  • Hak de peterselie en de lente-ui fijn en snijd de kerstomaatjes in vier.
  • Scheur de andijvie in kleine stukjes en meng alle ingrediënten in een kom.
  • Plaats de zalmfilets op een bord, besprenkel ze met de zwarte olijvenpuree en serveer met de salade.

Donkere chocolademousse met sinaasappellikeur

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Voeg vervolgens langzaam de likeur toe terwijl de chocolade smelt.
  • Roer de eidooiers door de gesmolten chocolade, haal de kom uit het water en zet aan de kant.
  • Meng het cacaopoeder door de slagroom.
  • Roer de room voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Doe het mengsel in een schotel en laat rusten in de koelkast.
  • Snijd de sinaasappel in partjes, plaats hierop de chocolademousse en serveer als nagerecht.


Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker