Gebakken zalm met lente-ui en peterseliesalade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Gebakken zalm met lente-ui en peterseliesalade

  • Rooster het brood, snijd de bruine korst eraf en snijd het witte gedeelte in blokjes.
  • Bak de blokjes brood in een pan goudbruin.
  • Snijd de olijven door de helft en pureer samen met de krokante blokjes.
  • Kruid de zalm met zout en zwarte peper en bak in een pan aan beide kanten.
  • Maak een saus met citroensap en olijfolie en zet aan de kant.
  • Hak de peterselie en de lente-ui fijn en snijd de kerstomaatjes in vier.
  • Scheur de andijvie in kleine stukjes en meng alle ingrediënten in een kom.
  • Plaats de zalmfilets op een bord, besprenkel ze met de zwarte olijvenpuree en serveer met de salade.

Donkere chocolademousse met sinaasappellikeur

  • Smelt de chocolade au bain-marie.
  • Voeg vervolgens langzaam de likeur toe terwijl de chocolade smelt.
  • Roer de eidooiers door de gesmolten chocolade, haal de kom uit het water en zet aan de kant.
  • Meng het cacaopoeder door de slagroom.
  • Roer de room voorzichtig door het chocolademengsel.
  • Doe het mengsel in een schotel en laat rusten in de koelkast.
  • Snijd de sinaasappel in partjes, plaats hierop de chocolademousse en serveer als nagerecht.


Ingredienten

4
Personen

Gebakken zalm met lente-ui en peterseliesalade

  • 2 zalmfilets
  • 0.5 kopje zwarte olijven
  • 4 sneetjes witbrood
  • 0.5 bos bladpeterselie
  • 1 lente-ui
  • 1 citroen
  • 7 cherrytomaten
  • 1 bos andijvie

Donkere chocolademousse met sinaasappellikeur

  • 140 g pure chocolade
  • 4 el Grand Marnier likeur
  • 4 eidooiers
  • 4 el cacaopoeder
  • 2 sinaasappels
  • 185 ml slagroom

Extra nodig

  • staafmixer en bijbehorend bakje
Geef je waardering
1