Gebakken rijst mediterrane stijl

14
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gebakken rijst mediterrane stijl

Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Verhit een scheut olie in een wok en bak de ui, courgette en paprika circa 6 minuten. Verwarm een koekenpan en rooster de pijnboompitten circa 4 minuten. Snijd de tomaten in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de serranoham in dunne repen en de feta in blokjes. Voeg de rijst, pijnboompitten, tomatenblokjes, serranoham en de feta toe aan de pan, roer goed door en bak circa 4 minuten op hoog vuur. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en peper. Pluk en hak de peterselie fijn.

Nagerecht

Verwarm een pan en rooster de pistachepitten in circa 5 minuten goudbruin. Verwijder de steeltjes van de vijgen en snijd de vijgen in grove stukken. Meng in een kom de Griekse yoghurt, vijgen, honing en de pistachepitten.

Serveren

Verdeel de rijst over borden en bestrooi met de peterselie. Serveer het toetje in een glas of schaaltje.

Ingredienten

4
Personen

Gebakken rijst Mediterrane stijl

  • 300 g witte rijst
  • 1 rode ui
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • olijfolie om in te bakken
  • 65 g pijnboompitten
  • 3 roma tomaten
  • 80 g serranoham
  • 150 g feta
  • 4 takjes peterselie

Nagerecht

  • 65 g pistachepitten
  • 100 g gedroogde vijgen
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 1 el honing
Geef je waardering
14