Gebakken coquille met kokos en limoen

4
Gemiddeld
Gebakken coquille met kokos en limoen

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Coquille

Meng het limoensap met de limoenrasp, olijfolie en kokosmelk met elkaar. Maak eventueel op smaak met peper en zout. Snij de coquilles in dunne plakjes en bak deze in boter tot goudbruin. Besprenkel nu de gebakken coquille met het kokosmengsel.

Salade

Kook de quinoa in ruim, zout water. Maak de quinoa aan met wat olijfolie en eventueel peper en zout.

Krokante Parmezaanse kaas

Verwarm een ruime, platte koekenpan. Rasp op de bodem een dekkende laag Parmezaanse kaas. Laat zacht smelten tot het goudbruin kleurt. Haal de plak eruit en laat afkoelen.

Serveren

Schep een hoopje van de quinoa in een diep bordje. Bestrooi de quinoa nu met wat granaatappelpitjes en plaats hierop wat kleine slablaadjes. Plaats de gebakken coquille hier bovenop en beleg het met de krokante stukjes Parmezaanse kaas.

Ingredienten

6
Personen

Coquilles

  • 6 coquilles
  • 20 g limoensap
  • 5 g limoenrasp
  • 25 g olijfolie
  • 25 g kokosmelk
  • 1 klontje boter
  • zout en peper

Salade

  • 100 g quinoa
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout en peper
  • 1 granaatappel
  • gemengde kleine slablaadjes

Krokante Parmezaanse kaas

  • Parmezaanse kaas
Geef je waardering
4