De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken bloedworst met rodekoolsalade en perencompote

45 MIN
Gebakken bloedworst met rodekoolsalade en perencompote

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bloedworst
Smelt de boter in de pan. Wentel de bloedworst door de bloem en bak de plakken om en om goudbruin en krokant.

Rode koolsalade
Pel en snipper de sjalot. Meng voor de dressing, al roerende, de mosterd en de azijn en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe. Pureer de helft van de frambozen en roer met de sjalot door de dressing. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Halveer de rode kool en verwijder de kern. Schaaf de rode kool op de mandoline in dunne repen en meng met de frambozendressing. Voeg als laatste de hele frambozen toe.

Perencompote
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukken. Halveer het vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Pers de citroen uit boven de pan. Kook de compote in circa 15 minuten gaar.

Serveer
Meng de veldsla met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de bloedworst lauwwarm samen met de veldsla en rode koolsalade. Serveer de perencompote eromheen.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker