Bloedworst
Smelt de boter in de pan. Wentel de bloedworst door de bloem en bak de plakken om en om goudbruin en krokant.
Rode koolsalade
Pel en snipper de sjalot. Meng voor de dressing, al roerende, de mosterd en de azijn en voeg druppelsgewijs de olijfolie toe. Pureer de helft van de frambozen en roer met de sjalot door de dressing. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Halveer de rode kool en verwijder de kern. Schaaf de rode kool op de mandoline in dunne repen en meng met de frambozendressing. Voeg als laatste de hele frambozen toe.
Perencompote
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukken. Halveer het vanillestokjes in de lengte en schraap het merg eruit. Pers de citroen uit boven de pan. Kook de compote in circa 15 minuten gaar.
Serveer
Meng de veldsla met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de bloedworst lauwwarm samen met de veldsla en rode koolsalade. Serveer de perencompote eromheen.
45 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties