De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalenrisotto

Een heerlijk en eenvoudig te bereiden risottogerecht!

25 min kooktijd
Garnalenrisotto

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Garnalenrisotto

Breng een pan met het water en de visbouillonblokjes aan de kook. Pel en snipper de ui. Snijd de waspenen in gelijke stukjes. Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in gelijke stukken. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de waspenen, venkel, saffraan en de risottorijst toe en bak circa 3 minuten. Schenk de witte wijn erbij en roer door. Schenk beetje bij beetje de kokende bouillon op de risotto. Herhaal dit tot de rijst gaar is in circa 20 minuten. Pluk en hak de blaadjes peterselie fijn. Roer de Parmezaanse kaas, peterselie en de garnalen door de risotto. Breng op smaak met een beetje zout en peper en serveer.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker