Garnalen in tomatensaus met gebakken Feta. Heerlijk zomers en lekker gezond. Ideaal voor een avondje met vrienden onder het genot van een goed glas wijn, of limonade natuurlijk. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 8 grote tijgergarnalen
  • 100 g Griekse feta
  • 1 bos gewassen bladpeterselie
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1/2 el rigani (oregano)
  • Snuf zout en versgemalen zwarte peper

Extra nodig

  • kleine ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Stap 1: 
Maak de tijgergarnalen schoon, maar pel ze niet! Snijd de rug in met een scherp mes en haal het darmkanaal eruit. Spoel de tijgergarnalen onder koud water en laat ze uitlekken. Leg de tijgergarnalen passend naast elkaar in de ovenschaal. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kruimel de feta met behulp van een vork. Hak de bladpeterselie fijn. Schenk eerst de tomatenblokjes over de garnalen en daarna de feta, peterselie, rigani en zout en zwarte peper. Schenk als laatste de olijfolie over de schaal heen. Zet de schaal in de oven en bak de garnalen in 25 minuten gaar. 

Tips van opa Jannis: 

  • Lekker met een versgebakken stokbrood en een salade. 

  • Dit is een typisch gerechtje voor op een gezellige Griekse hapjestafel 

 

Geef je waardering

31
garides