De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Garides saganaki

Garnalen in tomatensaus met gebakken Feta. Heerlijk zomers en lekker gezond. Ideaal voor een avondje met vrienden onder het genot van een goed glas wijn, of limonade natuurlijk. 

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
garides

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Garnalen in tomatensaus met gebakken Feta. Heerlijk zomers en lekker gezond. Ideaal voor een avondje met vrienden onder het genot van een goed glas wijn, of limonade natuurlijk. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Maak de tijgergarnalen schoon, maar pel ze niet! Snijd de rug in met een scherp mes en haal het darmkanaal eruit. Spoel de tijgergarnalen onder koud water en laat ze uitlekken. Leg de tijgergarnalen passend naast elkaar in de ovenschaal. 

Stap 2: 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Kruimel de feta met behulp van een vork. Hak de bladpeterselie fijn. Schenk eerst de tomatenblokjes over de garnalen en daarna de feta, peterselie, rigani en zout en zwarte peper. Schenk als laatste de olijfolie over de schaal heen. Zet de schaal in de oven en bak de garnalen in 25 minuten gaar. 

Tips van opa Jannis: 

  • Lekker met een versgebakken stokbrood en een salade. 

  • Dit is een typisch gerechtje voor op een gezellige Griekse hapjestafel 

 

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.