De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gamba-avocadokroketjes met avocadomayonaise

Verras je gasten met dit heerlijke voorgerecht. Het kan natuurlijk ook prima worden geserveerd als snack!

150 min voorbereidingstijd
45 min (voor)bereidingstijd
Gamba-avocadokroketjes met avocadomayonaise

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Gamba’s
Pel de gamba’s en verwijder de kop en het darmkanaal. Pel en halveer de knoflook. Verhit een scheut olie in een wok. Fruit de knoflook en voeg de gamba’s toe. Bak circa 4 minuten tot de gamba’s gaar zijn. Verwijder de knoflook en laat de gamba’s uitlekken op keukenpapier. Snijd de gamba’s in stukjes.

Salpicon
Pel en snipper de sjalotten. Pel en hak de knoflook. Snijd de bieslook fijn. Snijd de gamba’s in stukjes.

Maak een roux door de boter te smelten in een brede pan. Fruit de sjalotten en knoflook circa 2 minuten. Voeg in één keer de bloem al roerende toe en laat in circa 3 minuten gaar worden. Er zal een deegbal ontstaan die niet aan de pan plakt. Zo kan je zien dat de bloem gaar is. Blus al roerend af met de witte wijn schenk de koude visbouillon hierbij. Blijf roeren tot een dik gebonden saus ontstaat. Laat deze circa 10 minuten al roerend zachtjes koken.
Zet het vuur uit en roer de gesneden gamba’s en de bieslook door de saus. Nu is het een salpicon. Schenk de salpicon uit in een ruime ovenschaal en laat circa 30 minuten afkoelen buiten de koelkast. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de limoen en besprenkel de avocado met limoensap. Meng de avocado door de salpicon. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Kroketjes
Verhit de olie tot 180 °C. Splits de eieren. Kluts de eiwitten in een schaal. Strooi bloem en panko in twee schalen. Vorm van de stevige salpicon met bebloemde handen kroketjes van 2 bij 5 centimeter. Wentel de kroketjes eerst door de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Haal vervolgens door de losgeklopte eiwit en tenslotte door het paneermeel. Bak de kroketjes in kleine porties goudbruin en gaar in circa 2 minuten.

Avocadomayonaise
Splits het ei en klop de eidooier met mosterd en azijn los. Breng de mayonaise eventueel op smaak met een beetje zout en peper. Voeg al kloppend beetje bij beetje de zonnebloemolie toe tot de mayonaise dik word. Halveer de avocado en schep deze uit de schil. Snijd de avocado in blokjes en mix met de staafmixer door de mayonaise.

Serveer de kroketjes met de avocadomayonaise.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker