De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fufu met stoof

Afrikaanse Fufu met stoof, weer eens wat anders!

120 MIN
Fufu met stoof

Een recept van

Bereidingswijze

Stoofpot

Snijd het vlees, de kip en de vis in stukjes. Pel en snijd de uien. Leg alles in een hoge pan. Giet er koud water op tot het net onder staat. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Snijd de pompoen in gelijken stukken van circa 5 bij 5 centimeter.

Haal na circa 1 uur zoveel mogelijk stukjes vis uit de pan en houd apart voor het serveren. Roer de pindakaas los met wat water. Prik met je mes wat gaatjes in de krab zodat deze meer smaak afgeeft. Voeg tomatenpuree, pindakaas, aubergine, okra, krab, gamba’s, rode peper en de pompoen toe. Laat circa 1 uur sudderen. Rooster de sesamzaadjes circa 4 minuten in een droge koekenpan en vijzel ze tot een pasta. Breek de kokosnoot open en bewaar het water. Rasp de kokos en voeg het water er aan toe. Pers voor de kokosmelk met je handen het water uit de rasp. Voeg de kokosmelk en het sap van de limoen toe aan de soep. Haal de groente uit de soep en vijzel met de sesampasta tot een gladde massa.

Cassave fufu

Schil en snijd de cassave in gelijke stukken. Rasp de stukken cassave zo fijn mogelijk.

Breng een liter water aan de kook. Meng een mok heet water met de geraspte cassave en breng op laag vuur aan de kook. Blijf circa 15 minuten roeren en voeg geleidelijk steeds een beetje water toe tot je een mooie heldere, dikke pap krijgt.

Serveren

Roer de groentepasta door de soep. Schep de fufu in diep borden. Verdeel eerst het garnituur uit de soep rondom de fufu. Schenk het bord vol met soep.

Dit is een recept van Dunnia Martin.

… dat eet hij niet. Is dit oud-Hollandse spreekwoord nog steeds van toepassing? 

In Wat De Boer Niet Kent gaan koks uit alle windstreken de uitdaging aan om onze nuchtere boerengezinnen eens wat anders voor te schotelen dan de Hollandse pot. Een week lang wordt de keuken van de boer overgenomen door hobbykoks en professionele chefs uit andere culturen. Zo krijgen de boeren bijvoorbeeld Surinaamse roti op maandag, Japanse teriyaki op dinsdag, Marokkaanse tajine op woensdag: lukt het de koks de culinaire horizon van de boer te verbreden? Of houdt het boerengezin het voortaan weer veilig bij een AVG'tje?
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker