Friszoete spinazie-ovenschotel

9
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappelpuree

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper.
  • Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Spinazie

  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een hoge pan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de nootmuskaat circa 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak in circa 6 minuten rul.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne plakken.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de appel van het klokhuis af in plakken en vervolgens in reepjes.
  • Voeg de spinazie, venkel, paprika en de appel toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Friszoete spinazie-ovenschotel

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verdeel het spinaziemengsel in een ovenschaal.
  • Verdeel de aardappelpuree over de spinazie en bestrooi met de kaas.
  • Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Friszoete spinazie-ovenschotel

  • 800 g kruimige aardappels
  • 100 ml melk
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 venkel
  • 1 oranje paprika
  • 1 appel
  • 600 g verse spinazie
  • 100 g geraspte oude kaas
  • 1 appel
  • 600 g verse spinazie
  • 100 g geraspte oude kaas

Extra nodig

  • pureestamper
  • ovenschaal
Geef je waardering
9