De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frisse fruittaart met skyr

Een heerlijk frisse en luchtige taart met zomersfruit, perfect voor het warme weer! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept

285 min kooktijd
frisse fruittaart met skyr mousse

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een heerlijk frisse en luchtige taart met zomers fruit, perfect voor het warme weer! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

Bereidingswijze

Koekjesbodem 

Stap 1: 
Smelt de boter. Smeer de binnenkant van de taartring in met zonnebloem- of arachideolie en bestuif met de poedersuiker. Leg de taartring op een bord met een aantal velletjes keukenrol met daaroverheen plasticfolie. 

Stap 2: 
Breek de lange vingers in grove stukken en maal fijn in een keukenmachine of in het molentje van een staafmixer. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter. Druk het mengsel goed aan in de taartring.  

Skyr-mousse 
 
Stap 1: 
Week de gelatine 10 minuten in koud water. Klop de slagroom met suiker tot yoghurtdikte. Knijp de gelatine uit en verwarm deze kort met aanhangend water in een pan tot deze gesmolten is.  
 
Stap 2: 
Spatel de gelatine door de skyr. Pers het sap van de halve citroen uit en meng erdoor. Spatel dan de slagroom door de skyr. Giet het mengsel in de taartring en strijk de bovenkant strak af. Laat de taart een halve dag opstijven in de koelkast.  

Fruit-topping 

Stap 1: 
Haal het plasticfolie en de keukenrol voorzichtig onder de opgesteven taart vandaan. Zet de taartring op een snijplank of ander plat oppervlak. Maak de buitenkant van de taarting warm door er met je handen overheen te wrijven. Haal dan de ring voorzichtig van de taart.  

Stap 2: 
Maak een groot mes nat en snijd de taart in 10 punten. Zet de punten op een taartplateau en beleg elke punt met fruit naar keuze. Decoreer de taart met kleine bloemblaadjes, cress en de munt topjes. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

 

 

Maak kennis met ons nieuwe programma: Rudolph's Zomertour. In dit gloednieuwe zomerprogramma neemt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen ons mee op een Europese patisserie-tour. 

Rudolph's Zomertour

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker