Koekjesbodem
Stap 1:
Smelt de boter. Smeer de binnenkant van de taartring in met zonnebloem- of arachideolie en bestuif met de poedersuiker. Leg de taartring op een bord met een aantal velletjes keukenrol met daaroverheen plasticfolie.
Stap 2:
Breek de lange vingers in grove stukken en maal fijn in een keukenmachine of in het molentje van een staafmixer. Meng de gemalen koekjes met de gesmolten boter. Druk het mengsel goed aan in de taartring.
Skyr-mousse
Stap 1:
Week de gelatine 10 minuten in koud water. Klop de slagroom met suiker tot yoghurtdikte. Knijp de gelatine uit en verwarm deze kort met aanhangend water in een pan tot deze gesmolten is.
Stap 2:
Spatel de gelatine door de skyr. Pers het sap van de halve citroen uit en meng erdoor. Spatel dan de slagroom door de skyr. Giet het mengsel in de taartring en strijk de bovenkant strak af. Laat de taart een halve dag opstijven in de koelkast.
Fruit-topping
Stap 1:
Haal het plasticfolie en de keukenrol voorzichtig onder de opgesteven taart vandaan. Zet de taartring op een snijplank of ander plat oppervlak. Maak de buitenkant van de taarting warm door er met je handen overheen te wrijven. Haal dan de ring voorzichtig van de taart.
Stap 2:
Maak een groot mes nat en snijd de taart in 10 punten. Zet de punten op een taartplateau en beleg elke punt met fruit naar keuze. Decoreer de taart met kleine bloemblaadjes, cress en de munt topjes.
ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.
Meld je aan en praat mee