De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Franse Camembertsalade

15 MIN
Franse Camembertsalade
Rudolph van Veen

Bereidingswijze

Zoete Franse dressing

  • Verwarm een pan en bak de spekjes in circa 10 minuten krokant.
  • Meng in een kom de Franse mosterd, witte wijnazijn, honing en een beetje zout en versgemalen peper. Schenk onder constant roeren de olijfolie extra vierge erbij.
  • Snijd de bieslook fijn. Roer de bieslook en de spekjes door de dressing.

Franse Camembertsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud.
  • Snijd de onderkant van de witlof en maak de bladeren los. Halveer de bladeren in de lengte.
  • Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in vieren.
  • Snijd de appel weg van het klokkenhuis. Snijd de appel in reepjes.
  • Meng in een kom de haricots verts met de witlof, appel en de radijs en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de camembert in dunne plakken.
  • Meng de dressing door de salade.
Serveren
  • Verdeel de salade over de borden en leg wat plakken camembert op de salade.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker