Franse Camembertsalade

8
Gemiddeld

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Zoete Franse dressing

  • Verwarm een pan en bak de spekjes in circa 10 minuten krokant.
  • Meng in een kom de Franse mosterd, witte wijnazijn, honing en een beetje zout en versgemalen peper. Schenk onder constant roeren de olijfolie extra vierge erbij.
  • Snijd de bieslook fijn. Roer de bieslook en de spekjes door de dressing.

Franse Camembertsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de haricots verts. Kook de haricots verts in circa 4 minuten beetgaar. Giet de haricots verts af en spoel ze koud.
  • Snijd de onderkant van de witlof en maak de bladeren los. Halveer de bladeren in de lengte.
  • Verwijder het loof van de radijsjes en snijd de radijsjes in vieren.
  • Snijd de appel weg van het klokkenhuis. Snijd de appel in reepjes.
  • Meng in een kom de haricots verts met de witlof, appel en de radijs en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de camembert in dunne plakken.
  • Meng de dressing door de salade.
Serveren
  • Verdeel de salade over de borden en leg wat plakken camembert op de salade.

Ingredienten

4
Personen

Zoete Franse dressing

  • 125 g spekblokjes
  • 1 bosje bieslook
  • 1 el franse mosterd
  • 20 ml witte wijnazijn
  • 1 el honing
  • 60 ml olijfolie extra vierge

Franse Camembertsalade

  • 200 g haricots verts
  • 5 stronken witlof
  • 1 bos radijs
  • 1 appel, Granny Smith
  • 250 g camembert
Geef je waardering
8