De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

frankfurter pasteitjes

Frankfurter pasteitjes zijn rijkgevuld met groenten en rundvlees. Heerlijk voor de hartige trek. 

45 min voorbereidingstijd
115 min kooktijd
Frankfurter pasteitjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Frankfurter pasteitjes zijn rijkgevuld met groenten en rundvlees. Heerlijk voor de hartige trek. 

Bereidingswijze

Deeg

Stap 1:
Meng de bloem, boter, ei, water en het zout. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling

Stap 1:
Snipper de sjalotten. Snijd de pastinaak en de wortel in stukjes. Smelt de boter in de pan en voeg het rundermerg, sjalotten, pastinaak en de wortel toe. Bak het geheel ongeveer 4 minuten. Voeg het gehakt, rasp en sap van de citroen, nootmuskaat en zout en peper toe. Bak het geheel nog ongeveer 5 minuten. Laat de vulling afkoelen.

Opbouw

Stap 1:
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit. Steek uit het deeg een bodem en meerdere ringen voor de rand. Leg de deegbodems op een bakplaat met bakpapier. Stapel op elk bodem drie of vier deegringen.

Stap 2:
Vul de ringen met het gehaktmengsel. Steek uit het deeg de bovenkanten en sluit hiermee de pasteitjes af. Laat in het midden een gaatje open zodat tijdens het bakken de stoom kan ontsnappen en de pasteitjes niet scheuren. Bestrijk met eistrijksel en laat ze voor het bakken eerst 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 3:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de pasteitjes ongeveer 40 minuten in de oven.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Rudolphs Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker