Deeg
Stap 1:
Meng de bloem, boter, ei, water en het zout. Kneed het geheel tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie. Laat het deeg ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Stap 1:
Snipper de sjalotten. Snijd de pastinaak en de wortel in stukjes. Smelt de boter in de pan en voeg het rundermerg, sjalotten, pastinaak en de wortel toe. Bak het geheel ongeveer 4 minuten. Voeg het gehakt, rasp en sap van de citroen, nootmuskaat en zout en peper toe. Bak het geheel nog ongeveer 5 minuten. Laat de vulling afkoelen.
Opbouw
Stap 1:
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit. Steek uit het deeg een bodem en meerdere ringen voor de rand. Leg de deegbodems op een bakplaat met bakpapier. Stapel op elk bodem drie of vier deegringen.
Stap 2:
Vul de ringen met het gehaktmengsel. Steek uit het deeg de bovenkanten en sluit hiermee de pasteitjes af. Laat in het midden een gaatje open zodat tijdens het bakken de stoom kan ontsnappen en de pasteitjes niet scheuren. Bestrijk met eistrijksel en laat ze voor het bakken eerst 1 uur rusten in de koelkast.
Stap 3:
Verwarm de oven voor op 175 °C. Bak de pasteitjes ongeveer 40 minuten in de oven.
0 reacties