De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

fraisier

45 MIN
Fraisier

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuit
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eiwitten met 40 gram suiker luchtig. Meng het amandelpoeder met de rest van de suiker en de bloem en spatel door het eiwit. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van circa 2 centimeter. Bak het biscuit in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Steek uit de plak biscuit 2 cirkels met de taartring van 20 centimeter doorsnede. Steek uit 1 van deze cirkels met de kleine steker nog een cirkel. Bekleed de taartring van 20 centimeter doorsnede met cellofaanfolie. Leg de biscuitcirkel, zonder kleine uitgestoken cirkel, op de bodem.

Vulling
Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer de aardbeien en zet de aardbeien met de platte kant tegen de rand van de taartring. Week de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de suiker en vanillemerg stijf. Verwarm een pan en los de gelatine met aanhangend erin op. Meng door de slagroom en schep vervolgens in een spuitzak. Spuit de room goed rondom de aardbeien en over de bodem van de taart. Vul de rest van de taartvorm met aardbeien. Spuit bovenop nog een laag room en strijk glad af. Leg de andere biscuitcirkel op de taart. Bestrijk de bovenkant met room. Vul de opening met aardbeien en garneer de rand met pistache. Bestuif met poedersuiker. Verwijder de taartring en cellofaanfolie. Garneer met een gedroogd vanillestokje en munt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker