Fraisier

46
Gemiddeld
Fraisier

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
Biscuit
Verwarm de oven voor op 190 °C. Klop de eiwitten met 40 gram suiker luchtig. Meng het amandelpoeder met de rest van de suiker en de bloem en spatel door het eiwit. Strijk het beslag uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van circa 2 centimeter. Bak het biscuit in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat het biscuit afkoelen. Steek uit de plak biscuit 2 cirkels met de taartring van 20 centimeter doorsnede. Steek uit 1 van deze cirkels met de kleine steker nog een cirkel. Bekleed de taartring van 20 centimeter doorsnede met cellofaanfolie. Leg de biscuitcirkel, zonder kleine uitgestoken cirkel, op de bodem.

Vulling
Verwijder de kroontjes van de aardbeien, halveer de aardbeien en zet de aardbeien met de platte kant tegen de rand van de taartring. Week de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Klop de slagroom met de suiker en vanillemerg stijf. Verwarm een pan en los de gelatine met aanhangend erin op. Meng door de slagroom en schep vervolgens in een spuitzak. Spuit de room goed rondom de aardbeien en over de bodem van de taart. Vul de rest van de taartvorm met aardbeien. Spuit bovenop nog een laag room en strijk glad af. Leg de andere biscuitcirkel op de taart. Bestrijk de bovenkant met room. Vul de opening met aardbeien en garneer de rand met pistache. Bestuif met poedersuiker. Verwijder de taartring en cellofaanfolie. Garneer met een gedroogd vanillestokje en munt.

Ingredienten

1
Porties

Biscuit

  • 7 eiwitten
  • 240 g suiker
  • 200 g amandelpoeder
  • 40 g bloem

Vulling

  • 250 g aardbeien
  • 2 blaadjes gelatine
  • 600 ml slagroom
  • 100 g suiker
  • 3 takjes munt
  • 3 pistachenoten
  • 1 gedroogd vanillestokje

Extra nodig

  • rasp
  • bakpapier
  • 1 taartring van 20 cm doorsnede
  • kleine steker van 9 cm doorsnede
  • cellofaanfolie
  • spuitzak
  • poedersuiker om te bestuiven
Fraisier
Geef je waardering
46