Focaccia

71
Gemiddeld
Focaccia

Bereidingswijze

2 uur totale tijd

Pluk 12 kleine naalden van de rozemarijn en hak de rest van de naalden fijn. Meng in een kom de bloem met de gist, zout, water en de gehakte rozemarijn. Neem het deeg uit de kom en kneed het op een met bloem bestoven werkvlak in circa 10 minuten tot een soepel en elastisch deeg. Vorm een bal en laat deze in een met huishoudfolie belegde kom, op een warme plek circa 1 uur rijzen.

Hak de olijven grof en kneed ze door het gerezen deeg. Druk het deeg uit tot een rechthoek van circa 1 cm dik op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het brood kruislings in. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige theedoek, nogmaals 17 minuten narijzen.

Verwarm de oven verder tot een temperatuur van 200 ºC. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zeezout. Bak de focaccia in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Ingredienten

1
Porties

Focaccia

  • 2 takjes rozemarijn
  • 300 g tarwebloem
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl zout
  • 175 ml lauw water
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 2 tl grof zeezout
  • 2 el olijfolie extra vierge
Focaccia
Geef je waardering
71