Bouillon
-
Pel en snijd de ui in kwarten. Pel de knoflook. Schil de wortel en knolselderij en snijd in stukken. Snijd de prei in ringen.
-
Breng een pan met het water aan de kook en voeg de groenten toe. Laat minimaal 30 minuten trekken.
-
Zeef de groenten en gebruik de bouillon voor de pompoensoep.
Flespompoensoep
-
Schil de flespompoen en winterpeen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de koriander grof.
-
Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de Verstegen World Spice Blend Garam Masala toe en bak kort aan. Fruit de ui en knoflook in de kruiden. Voeg de pompoen, winterpeen en kikkererwten toe en bak circa 5 minuten mee.
-
Voeg de bouillon toe. Laat zachtjes doorkoken voor circa 30 minuten.
-
Pureer met een staafmixer tot een romige flespompoensoep.
-
Verwarm de soep kort door. Voeg de helft van de kokosmelk toe. Verdeel de flespompoensoep over de kommen. Garneer met de pinda’s, koriander en resterende kokosmelk.
1 reactie