De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

flespompoensoep met kokosmelk

Deze smaakvolle pompoensoep met huisgemaakte bouillon is te lekker om over te slaan.

Flespompoensoep met kokosmelk

Een recept van

Mikko Kuiper

Mikko Kuipers

Voor deze flespompoensoep ga ik zelf een plantaardige bouillon maken. Dat is supermakkelijk. Zo geef je soep extra smaak én het is natuurlijk ook een leuke uitdaging.

Bereidingswijze

Bouillon

  1. Pel en snijd de ui in kwarten. Pel de knoflook. Schil de wortel en knolselderij en snijd in stukken. Snijd de prei in ringen. 

  2. Breng een pan met het water aan de kook en voeg de groenten toe. Laat minimaal 30 minuten trekken.

    hoe langer de bouillon staat te koken hoe meer smaak deze zal  krijgen!

  3. Zeef de groenten en gebruik de bouillon voor de pompoensoep. 

Flespompoensoep

  1. Schil de flespompoen en winterpeen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Laat de kikkererwten uitlekken. Snijd de koriander grof. 

  2. Verhit de olijfolie in een soeppan. Voeg de Verstegen World Spice Blend Garam Masala toe en bak kort aan. Fruit de ui en knoflook in de kruiden. Voeg de pompoen, winterpeen en kikkererwten toe  en bak circa 5 minuten mee. 

     

  3. Voeg de bouillon toe. Laat zachtjes doorkoken voor circa 30 minuten.

  4. Pureer met een staafmixer tot een romige flespompoensoep. 

  5. Verwarm de soep kort door. Voeg de helft van de kokosmelk toe. Verdeel de flespompoensoep over de kommen. Garneer met de  pinda’s, koriander en resterende kokosmelk. 

In Een Weekje Zonder neem je een kijkje in de wereld van plantaardig eten. Het perfecte handboek voor de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel.

mikko en jetske

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Dit ga ik maken komend weekend lijkt me heerlijk
Marja Jansen
22-03-2023

Ook lekker