- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Aardappelpuree
- Schil en snijd de aardappels in vieren en kook ze in een pan met een laagje water en een beetje zout in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en bewaar wat kookvocht. Pureer de aardappels met een stamper en wat kookvocht tot puree.
Saus
- Pel en snipper de ui.
- Smelt de boter in een pan en fruit de ui in circa 2 minuten. Voeg de bloem toe en laat dit circa 2 minuten garen. Voeg al roerende het water en het bouillonblokje toe en breng aan de kook.
- Maak de makreel schoon, voeg de makreel toe aan de saus en warm circa 3 minuten door.
Fish pie
- Breng een pan met water aan de kook.
- Schil en snijd de winterpeen in blokjes.
- Snijd de roosjes van de broccoli. Kook de groente circa 3 minuten en giet de groente af.
- Snijd de zalm in blokjes.
- Vet een ovenschaal in verdeel de zalm erover. Verdeel hier de helft van de saus over. Verdeel de groente erover en eindig met de rest van de saus. Bestrooi met de oude kaas en bak de fish pie in de oven in circa 15 minuten goudbruin.
1 reactie
Dus: zalm-1/2 van de saus-groente- rest van de saus- AARDAPPELPUREE- laagje geraspte kaas.
Net gegeten, en het is echt heel lekker!