Stappenplan
-
Leg een vel filodeeg op een vochtige theedoek en kwast hem licht in olijfolie.
-
Verkruimel een kwart van de feta over een helft van het deeg, waarbij je een rand van 3 cm vrij laat, en bestrooi de kaas met een kwart van de marjoleinblaadjes.
-
Vouw het deeg er voorzichtig overheen, druk de randjes op elkaar, vouw de boel nogmaals dubbel en druk het pakketje zachtjes aan. Kwast het deeg licht in met olijfolie.
-
Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag met een scheutje olijfolie op matig vuur, bak het filopakketje 2 minuten aan elke kant, of tot het goudbruin en krokant is, en schep het voorzichtig op een schaal.
-
Hak of stamp intussen de pistachenootjes vrij grof. Besprenkel het deeg met honing en strooi er een kwart van de pistachenootjes over. Herhaal dit met de rest van de ingrediƫnten en serveer de pakketjes steeds rechtstreeks uit de pan.
0 reacties