- Schil de aardappels, snijd in stukken en kook in circa 15-20 minuten gaar. Stoom de aardappels droog.
- Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Pers de aardappels door de pureeknijper. Als je deze niet hebt kun je ook een pureestamper gebruiken en de puree daarna door een fijne zeef drukken.
- Meng 100 g boter, eieren, nootmuskaat en zout en peper door de puree.
- Schep de puree in een spuitzak met een kartelmondje.
- Spuit torentjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel de rest van de boter in kleine stukjes over de torentjes. Bak de aardappeltorentjes in circa 10 minuten goudbruin in de oven.
Deze feestelijke aardappeltoefjes zijn het perfecte bijgerecht. Ze passen bij zowel vlees als vis. Dus opzoek naar een makkelijk en lekker bijgerecht? Dan zijn deze feestelijke aardappeltorentjes een musthave.
0 reacties