De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pommes duchesse

Deze feestelijke aardappeltoefjes zijn het perfecte bijgerecht. Ze passen bij zowel vlees als vis. Dus opzoek naar een makkelijk en lekker bijgerecht? Dan zijn deze feestelijke aardappeltorentjes een musthave.

Feestelijke aardappeltorentjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Pommes duchesse is het perfecte bijgerecht! Ze passen bij zowel vlees als vis. Dus opzoek naar een makkelijk en lekker bijgerecht? Dan zijn deze feestelijke aardappeltorentjes een échte musthave.

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels, snijd in stukken en kook in circa 15-20 minuten gaar. Stoom de aardappels droog.  
  2. Verwarm de oven voor op 250 °C.
  3. Pers de aardappels door de pureeknijper. Als je deze niet hebt kun je ook een pureestamper gebruiken en de puree daarna door een fijne zeef drukken.
  4. Meng 100 g boter, eieren, nootmuskaat en zout en peper door de puree.  
  5. Schep de puree in een spuitzak met een kartelmondje.
  6. Spuit torentjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel de rest van de boter in kleine stukjes over de torentjes. Bak de aardappeltorentjes in circa 10 minuten goudbruin in de oven. 

Wat is pommes duchesse?

Pommes duchesse, is een chic woord voor aardappeltorentjes of aardappelroosjes. Pommes duchesse wordt gemaakt van aardappelpuree en wordt vervolgens gespoten in mooie rozetten. Het is een heerlijk én feestelijk aperitief.

Hoe lang moeten pommes duchesse in de oven?

Voor dit recept gaan de aardappeltorentjes voor circa 10 minuten in een voorverwarmde oven van 250 °C graden.

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker