Deze feestelijke aardappeltorentjes zijn het perfecte bijgerecht. Ze passen bij zowel vlees als vis. Dus opzoek naar een makkelijk en lekker bijgerecht? Dan zijn deze feestelijke aardappeltorentjes een must have.

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

  • 600 g kruimige aardappels
  • 120 g boter
  • 2 eieren
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 50 g geraspte kaas

Extra nodig

  • pureeknijper
  • spuitzak met kartelmond

Bereidingswijze

Totale tijd: 55 minuten

Schil de aardappels, snijd in stukken en kook in circa 15-20 minuten gaar. Stoom de aardappels droog.  

Verwarm de oven voor op 250 °C. Pers de aardappels door de pureeknijper. Als je deze niet hebt kun je ook een pureestamper gebruiken en de puree daarna door een fijne zeef drukken. Meng 100 g boter, eieren, nootmuskaat en zout en peper door de puree.  

Schep de puree in een spuitzak met een kartelmondje. Spuit torentjes op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met de geraspte kaas en verdeel de rest van de boter in kleine stukjes over de torentjes. Bak de aardappeltorentjes in circa 10 minuten goudbruin in de oven. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

95
Feestelijke aardappeltorentjes
Feestelijke aardappeltorentjes