Falafel
-
Laat de kikkererwten uitlekken. Vang het vocht op en bewaar dit voor de vegan mayonaise.
-
Pel en snipper de ui en knoflook. Snipper de peterselie en koriander fijn.
-
Voeg de kikkererwten, kruiden en zonnebloemolie toe aan de keukenmachine en maal fijn.
-
Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Voeg de ui en knoflook toe aan het kikkererwtenmengsel en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout en wat citroensap.
-
Zet het kikkererwtenmengsel in de koeling voor circa 30 minuten.
-
Verwarm de Tefal Easy Fry & Grill XXL (Easy Fry & Grill XXL 2-in-1 heteluchtfriteuse) op 200 graden.
-
Draai balletjes van het kikkererwtenmengsel. Bak de falafel in circa 15 minuten goudbruin, keer halverwege om.
Vegan mayonaise
-
Pel en snipper de knoflook.
-
Voeg het kikkererwtenvocht, de mosterd, knoflook en wat citroensap toe aan een hoge maatbeker. Meng kort door.
-
Voeg de zonnebloemolie druppelsgewijs toe en mix met een staafmixer tot een gladde mayonaise.
-
Snipper de bieslook en rasp de schil van de citroen. Meng door de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
0 reacties