De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Engelse pastei

Schil en snijd de aardappels, wortel en knolselderij in blokjes. Blancheer de groente in water met zout en laat ze uitlekken en uitwasemen. Pel en snipper de ui. Pluk en hak de peterselie. Meng het gehakt met de ui, peterselie, de groente en ei en breng op smaak met zout en peper.

60 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Engelse pastei

Bereidingswijze

Vulling
Schil en snijd de aardappels, wortel en knolselderij in blokjes. Blancheer de groente in water met zout en laat ze uitlekken en uitwasemen. Pel en snipper de ui. Pluk en hak de peterselie. Meng het gehakt met de ui, peterselie, de groente en ei en breng op smaak met zout en peper.

Pasteideeg
Verwarm de oven voor op 170 °C. Kneed van de bloem, boter, reuzel, zout en water een soepel deeg en laat het deeg opstijven in de koelkast. Bestuif de werkbank met bloem en rol het deeg uit. Steek het deeg met behulp van de taartring uit en verdeel de vulling erover. Kluts het ei en bestrijk de rand van het deeg ermee. Klap het deeg dicht en druk de randen goed vast. Maak met duim en wijsvinger een kartelrandje en bestrijk de bovenkant van de pasteitjes met ei. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.