Deeg
Meng boter en suiker door de bloem, voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.
Vulling
Verwarm een pan en karamelliseer beetje bij beetje de suiker. Breng in een andere pan de room aan de kook en blus hiermee de karamel af. Voeg de honing toe en laat koken tot de karamel opgelost is. Roer de walnoten erdoor, haal de pan van het vuur en laat de vulling iets afkoelen.
Taart
Verwarm de oven voor op 220 ÂșC. Bestuif de werkbank met bloem en rol hierop het deeg uit tot circa 4 mm dikte. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen bij. Vul de vorm met de vulling. Rol van het overige deeg een plak ter grote van de taartvorm. Dek de vulling af met het deeg, druk de rand dicht met een vork en prik met een vork gaatjes in de bovenkant. Bak de taart in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi direct na het bakken met suiker.
60 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties