De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

engelse notentaart

60 min kooktijd
Engelse notentaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Meng boter en suiker door de bloem, voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Vulling
Verwarm een pan en karamelliseer beetje bij beetje de suiker. Breng in een andere pan de room aan de kook en blus hiermee de karamel af. Voeg de honing toe en laat koken tot de karamel opgelost is. Roer de walnoten erdoor, haal de pan van het vuur en laat de vulling iets afkoelen.

Taart
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Bestuif de werkbank met bloem en rol hierop het deeg uit tot circa 4 mm dikte. Bekleed de taartvorm met het deeg en snijd de randen bij. Vul de vorm met de vulling. Rol van het overige deeg een plak ter grote van de taartvorm. Dek de vulling af met het deeg, druk de rand dicht met een vork en prik met een vork gaatjes in de bovenkant. Bak de taart in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi direct na het bakken met suiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker