De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Echte klassieke croque madame

Begin met de bechamelsaus. Verhit een klontje boter in de pan en laat het smelten. Voeg hier de bloem aan toe totdat er een roux ontstaat en laat het mengsel een klein beetje garen door goed te blijven roeren.

45 MIN
Echte klassieke croque madame
Estée Strooker

Bereidingswijze

Begin met de bechamelsaus. Verhit een klontje boter in de pan en laat het smelten. Voeg hier de bloem aan toe totdat er een roux ontstaat en laat het mengsel een klein beetje garen door goed te blijven roeren. Voeg de melk toe. Wanneer het iets indikt voeg nog wat melk toe. Klop goed door zodat alle klontjes zijn verdwenen. Voeg vervolgens nog wat peper, zout, nootmuskaat en wat gesneden bieslook toe.

Ga nu verder met de croque madame. Besmeer 2 plakken brood met bechamelsaus. Beleg een boterham met de kaas en ham. Leg vervolgens de andere boterham er bovenop.

Verhit de boter tot beurre noisette. Doe dit door de boter in gelijke stukken te snijden en te laten smelten. Roer door totdat er schuim en belletjes ontstaan. De boter verkleurt daarna snel. Leg dan de croque madame in de pan zodat de boter in het brood trekt. Bak vervolgens, met de deksel op de pan, de croque madame totdat de kaas gesmolten is en een krokante buitenkant krijgt.

Verhit een klontje boter en bak in een andere pan de 2 eieren. Breng op smaak met wat peper en zout.

Serveren:
Snijd de croque madame doormidden en leg er de gebakken eitjes op.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker