Echte klassieke croque madame

35
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Begin met de bechamelsaus. Verhit een klontje boter in de pan en laat het smelten. Voeg hier de bloem aan toe totdat er een roux ontstaat en laat het mengsel een klein beetje garen door goed te blijven roeren. Voeg de melk toe. Wanneer het iets indikt voeg nog wat melk toe. Klop goed door zodat alle klontjes zijn verdwenen. Voeg vervolgens nog wat peper, zout, nootmuskaat en wat gesneden bieslook toe.

Ga nu verder met de croque madame. Besmeer 2 plakken brood met bechamelsaus. Beleg een boterham met de kaas en ham. Leg vervolgens de andere boterham er bovenop.

Verhit de boter tot beurre noisette. Doe dit door de boter in gelijke stukken te snijden en te laten smelten. Roer door totdat er schuim en belletjes ontstaan. De boter verkleurt daarna snel. Leg dan de croque madame in de pan zodat de boter in het brood trekt. Bak vervolgens, met de deksel op de pan, de croque madame totdat de kaas gesmolten is en een krokante buitenkant krijgt.

Verhit een klontje boter en bak in een andere pan de 2 eieren. Breng op smaak met wat peper en zout.

Serveren:
Snijd de croque madame doormidden en leg er de gebakken eitjes op.

Ingredienten

2
Personen

Voor de croque madame

  • 1 half brood
  • 40 g bloem
  • 40 g boter
  • 100 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 1 klein bosje bieslook
  • 2 eieren
  • 6 dikke plakken Emmentaler kaas
  • 6 dikke plakken ham
Geef je waardering
35