De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Doperwtensoep met knolselderij en wortel

Doperwtensoep is het frisse alternatief voor de klassieke erwtensoep. Lichter, groener en perfect voor het voorjaar. Ideaal als je zin hebt in comfort food, maar dan in een lentejasje.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Doperwtensoep

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Doperwtensoep is lichter en frisser dan erwtensoep van spliterwten. Je maakt het met verse of diepvries doperwten, ui, knoflook, bouillon en je favoriete kruiden."

Bereidingswijze

Doperwtensoep

  1. Breng de bouillon aan de kook. Schil de wortel en de knolselderij en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de bouillon en laat circa 10 minuten koken.

  2. Voeg de doperwten toe en maal alles fijn met de staafmixer. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Hoe lang moet ik rauwe doperwten koken?

Voor soep kook je rauwe doperwten 5 tot 7 minuten, tot ze goed zacht zijn. Daarna kun je ze pureren voor een gladde soep. Wil je wat structuur, houd dan een deel apart en voeg die later toe. Voeg op het eind eventueel room of kruiden toe voor extra smaak.

doperwten

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.