De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

dolce vita clubcake

30 MIN
Dolce vita Clubcake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Clubcakes
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met suiker en vanillemerg luchtig en voeg één voor één de eieren toe. Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp en het sap toe aan de boter. Meng de bloem met bakpoeder en meng met de melk door het botermengsel. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit 24 doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit de doppen niet te dicht bij elkaar, want het deeg loopt nog iets uit. Bak het beslag in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de clubcakes afkoelen en haal ze van het bakpapier.

Mascarponecrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met poedersuiker en vanillemerg luchtig. Roer de mascarpone glad en meng de boter erdoor. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje.

Spuit een toef mascarponecrème op de helft van de clubcakes en druk de andere helft er voorzichtig tegenaan. Hak de pistachenoten fijn en wentel de zijkant van de clubcakes erdoor.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker