Clubcakes
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met suiker en vanillemerg luchtig en voeg één voor één de eieren toe. Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp en het sap toe aan de boter. Meng de bloem met bakpoeder en meng met de melk door het botermengsel. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje en spuit 24 doppen op een met bakpapier beklede bakplaat. Spuit de doppen niet te dicht bij elkaar, want het deeg loopt nog iets uit. Bak het beslag in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat de clubcakes afkoelen en haal ze van het bakpapier.
Mascarponecrème
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Roer de boter met poedersuiker en vanillemerg luchtig. Roer de mascarpone glad en meng de boter erdoor. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Spuit een toef mascarponecrème op de helft van de clubcakes en druk de andere helft er voorzichtig tegenaan. Hak de pistachenoten fijn en wentel de zijkant van de clubcakes erdoor.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties