Appel mascarpone toetje
Appelcompote
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm een pan en kook de appels met de kaneel, sultana rozijnen, vanillemerg en bruine suiker gaar in circa 10 minuten. Voeg een scheutje water toe. Laat circa 20 minuten afkoelen. Maak ondertussen de crème en de snelle tiramisu.
Crème
Schep de mascarpone in een kom en roer de poedersuiker en de amandellikeur erdoor. Schep een laagje crème in de glazen. Schep daarop een laagje appelcompote. Herhaal dit nog 3 keer. Zet de glazen in de koelkast of serveer direct.
Snelle tiramisu
Schep de mascarpone in een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng met de mascarpone. Voeg de espresso en de poedersuiker toe en roer goed door. Schep in een mooie serveerschaal of kom. Steek de lange vingers vlak voor het serveren in de tiramisu. Strooi het cacaopoeder erover.
Laat je verrassen door dit de heerlijke combinatie van appel-mascarpone en tiramisu!
0 reacties