Appel mascarpone toetje
Appelcompote
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine stukken. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Verwarm een pan en kook de appels met de kaneel, sultana rozijnen, vanillemerg en bruine suiker gaar in circa 10 minuten. Voeg een scheutje water toe. Laat circa 20 minuten afkoelen. Maak ondertussen de crème en de snelle tiramisu.
Crème
Schep de mascarpone in een kom en roer de poedersuiker en de amandellikeur erdoor. Schep een laagje crème in de glazen. Schep daarop een laagje appelcompote. Herhaal dit nog 3 keer. Zet de glazen in de koelkast of serveer direct.
Snelle tiramisu
Schep de mascarpone in een kom. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en meng met de mascarpone. Voeg de espresso en de poedersuiker toe en roer goed door. Schep in een mooie serveerschaal of kom. Steek de lange vingers vlak voor het serveren in de tiramisu. Strooi het cacaopoeder erover.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
dolce die mela (appel-mascarponetoetje) & veloce tiramisu (snelle tiramisu)
Laat je verrassen door dit de heerlijke combinatie van appel-mascarpone en tiramisu!
45 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties