Ingredienten

8
Porties

Hazelnootpasta

  • 150 g ongebrande, ongezouten hazelnoten
  • 20 g cacao
  • 40 g honing
  • 100 g pure of melkchocolade
  • 50 ml kokos-, hazelnoot- of zonnebloemolie
  • vanillemerg of -extract
  • 1 snuf zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Rooster in een koekenpan de hazelnoten even tot ze gaan bruinen. Als je geen vloeibare honing gebruikt, verwarm het dan even in een pannetje. Laat ook de chocola vloeibaar worden in een pannetje.

Gooi de noten na het roosteren in de keukenmachine en maal ze fijn. Je kunt zelf kiezen hoe fijn: ik liet het wel vijf minuten malen. Gooi er dan de cacao, honing, chocola, olie, vanille en zout door. Wederom goed mengen en klaar! Zó makkelijk en zó lekker!

Geef je waardering

161
DIY: hazelnootpasta