De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Disco-cakepops

Deze vrolijke disco-cakepops zijn makkelijk te maken en geweldig voor feestjes!

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Disco-cakepops

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Deze vrolijke disco-cakepops zijn makkelijk te maken en geweldig voor feestjes!

Bereidingswijze

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht). 

Stap 2: 
Mix roomboter met de suiker romig. Voeg dan het ei toe en mix verder.  

Stap 3: 
Zeef in een andere kom de bloem, cacao, bakpoeder en baksoda en meng kort.  

Stap 4: 
Voeg 1/3 van de karnemelk bij de botermix en meng door. Voeg daarna 1/3 van het bloemmengsel aan de boter toe en meng door. Herhaal tot alles is gemengd. 

Stap 5: 
Vet de bakvorm royaal in met boter of bakspray. Giet het cakebeslag in de vorm en bak) in 25 à 35 minuten gaar. Je cake is gaar als een satéprikker er droog uitkomt. Laat afkoelen. 

Stap 6: 
Verkruimel de cake in een kom tot fijne kruimels. Haal eventuele harde stukjes eruit. Voeg hier de roomkaas aan toe. Meng goed door en rol er balletjes van en leg deze op een bord. Zet even in de koelkast.
 

Stap 7: 
Smelt ondertussen de candy melts of witte chocolade a- bain-marie. Dip de lollystokjes in de gesmolten chocolade en steek de stokjes in de cakebolletjes. Laat uitharden in de koelkast. 

Stap 8: 
Doe de gesmolten chocolade of candy melts in bak(jes) en dip de bolletjes erin. Dip ze in de sprinkels en laat uitharden op een plaatje met bakpapier. 

Tip van Miljuschka: 
Je kunt de cakepops ook rechtop in een pot met suiker zetten dan blijven ze mooi rechtop staan.
 

Ontdek hier alle andere recepten uit Bak Met Miljuschka

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.