De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Devil’s food cake

Laat je verrassen door deze hemelse Amerikaanse chocoladetaart!

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Devil’s food cake

Bereidingswijze

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de bruine suiker met de boter luchtig en voeg een voor een de eieren toe. Breng het water aan de kook, los de chocolade erin op en roer goed door. Laat afkoelen tot handwarm en schenk de chocolade bij de boter. Meng vervolgens de zure room, bloem en het bakpoeder erdoor. Vet de taartpan in en bekleed de taartpan met bakpapier. Schenk het beslag erin en bak de cake in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Chocoladecrème
Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooier met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de bankbakkersroom afkoelen tot handwarm. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de boter samen met de lauwe banketbakkersroom, de poedersuiker en de gesmolten chocolade tot een chocoladecrème. Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

Glazuur
Breng het water met de suiker en de boter aan de kook. Giet de kokende massa over de chocolade en roer door tot een glad glazuur. Laat afkoelen op ijswater tot een dik glazuur.

Halveer de cake horizontaal. Besmeer de ene helft van de cake met een laag kersenjam en chocoladecrème en leg vervolgens de andere plak cake erop. Bestrijk de boven- en zijkant van de cake met het glazuur. Spuit rozetten van de rest van de chocoladecrème en zet ze op de cake.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.