Devil’s food cake

30
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Cake
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Roer de bruine suiker met de boter luchtig en voeg een voor een de eieren toe. Breng het water aan de kook, los de chocolade erin op en roer goed door. Laat afkoelen tot handwarm en schenk de chocolade bij de boter. Meng vervolgens de zure room, bloem en het bakpoeder erdoor. Vet de taartpan in en bekleed de taartpan met bakpapier. Schenk het beslag erin en bak de cake in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Chocoladecrème
Halveer een vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooier met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Laat de bankbakkersroom afkoelen tot handwarm. Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de boter samen met de lauwe banketbakkersroom, de poedersuiker en de gesmolten chocolade tot een chocoladecrème. Schep de chocoladecrème in een spuitzak met een gekartelde spuitmond.

Glazuur
Breng het water met de suiker en de boter aan de kook. Giet de kokende massa over de chocolade en roer door tot een glad glazuur. Laat afkoelen op ijswater tot een dik glazuur.

Halveer de cake horizontaal. Besmeer de ene helft van de cake met een laag kersenjam en chocoladecrème en leg vervolgens de andere plak cake erop. Bestrijk de boven- en zijkant van de cake met het glazuur. Spuit rozetten van de rest van de chocoladecrème en zet ze op de cake.

Ingredienten

1
Porties

Cake

  • 300 g bruine suiker
  • 175 g boter
  • 3 eieren
  • 175 ml water
  • 90 g pure chocolade
  • 175 ml zure room
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Chocoladecrème

  • 1 vanillestokje
  • 125 ml melk
  • 30 g suiker
  • 1 eidooier
  • 1 el bloem
  • 250 g boter
  • 150 g pure chocolade
  • 60 g poedersuiker

Glazuur

  • 130 ml water
  • 30 g bruine suiker
  • 180 g boter
  • 300 g pure chocolade

Extra nodig

  • 1 taartpan van 24 cm doorsnede
  • 2 el kersenjam
  • spuitzak met gladde spuitmond
Geef je waardering
30