Een jarenoud Javaans recept van mals rundvlees en de lekkerste kruiden. Heerlijk! Zoals alleen oma dat kan, maar jij nu ook. 

Danny Jansen

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 500 g magere runderlappen
  • 2 el assem (tamarinde)
  • 15 g ketoembarpoeder
  • 1 tl massala
  • 4 tl gemalen zwarte peper
  • 6 el bruine suiker
  • 2 tl koenirpoeder
  • 1 droge kokosnoot of verse rasp uit de diepvries (Faw-Ka Ginger - 2 X 400 g)
  • 3 el olijfolie
  • 5 stuks salamblad
  • Zout, naar smaak

Extra nodig

  • Wadjang (wokpan)

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Stap 1: 
Sla het vlees plat met een vleeshamer of een kleine pan. Snijd het vlees in blokjes. Doe het vlees in een ruime mengkom. Voeg de assem, ketoembar, massala, zwarte peper, bruine suiker en koenir toen en meng met het vlees. Meng daarna de geraspte kokos door het vlees. Bewaar 2 eetlepels kokosrasp voor de garnering. Marineer het vlees voor 30 tot 60 minuten.  

Stap 2: 
Verwarm een wadjang of ruime pan met 3 eetlepels olijfolie. Wanneer de olie goed heet is, voeg je het gemarineerde vlees en het salamblad toe aan de pan. Bak het vlees rondom bruin en voeg steeds scheutjes water toe. Wanneer het water is opgenomen voeg je opnieuw een scheutje water toe. Blijf dit herhalen totdat het vlees zacht is. Dit zal zo’n 60 min duren. Proef het vlees wanneer gaar is en voeg extra zout of suiker toe naar smaak. Serveer de Dendeng ragi met rijst en groenten, garneer met wat verse geraspte kokos.  

Tip van Oma Trees:
Dit is een bewerkelijk gerecht. Het is beste om bij de pan te blijven om regelmatig te roeren.  

Geef je waardering

235
dendengragi-hor.jpg