De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Dendeng ragi van Oma Trees

Een jarenoud Javaans recept van mals rundvlees. Heerlijk! Zoals alleen oma dat kan, maar jij nu ook. 

90 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
dendengragi-hor.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Een jarenoud Javaans recept van mals rundvlees en de lekkerste kruiden. Heerlijk! Zoals alleen oma dat kan, maar jij nu ook. 

Bereidingswijze

Stap 1: 
Sla het vlees plat met een vleeshamer of een kleine pan. Snijd het vlees in blokjes. Doe het vlees in een ruime mengkom. Voeg de assem, ketoembar, massala, zwarte peper, bruine suiker en koenir toen en meng met het vlees. Meng daarna de geraspte kokos door het vlees. Bewaar 2 eetlepels kokosrasp voor de garnering. Marineer het vlees voor 30 tot 60 minuten.  

Stap 2: 
Verwarm een wadjang of ruime pan met 3 eetlepels olijfolie. Wanneer de olie goed heet is, voeg je het gemarineerde vlees en het salamblad toe aan de pan. Bak het vlees rondom bruin en voeg steeds scheutjes water toe. Wanneer het water is opgenomen voeg je opnieuw een scheutje water toe. Blijf dit herhalen totdat het vlees zacht is. Dit zal zo’n 60 min duren. Proef het vlees wanneer gaar is en voeg extra zout of suiker toe naar smaak. Serveer de Dendeng ragi met rijst en groenten, garneer met wat verse geraspte kokos.  

Tip van Oma Trees:
Dit is een bewerkelijk gerecht. Het is beste om bij de pan te blijven om regelmatig te roeren.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.