De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crunchy geitenkaaslollipops

Rol met vochtige handen bolletjes van de geitenkaas, ter grootte van een pingpongbal. Laat de bolletjes circa 15 minuten opstijven in de koelkast. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, ris de tijm en voeg bij de olie. Voeg de pompoenpitten toe en bak ze circa 3 minuten tot ze allemaal open zijn gepoft. Houd de pan continu in beweging.

40 min kooktijd
Crunchy geitenkaaslollipops

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Rol met vochtige handen bolletjes van de geitenkaas, ter grootte van een pingpongbal. Laat de bolletjes circa 15 minuten opstijven in de koelkast.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, ris de tijm en voeg bij de olie.

Voeg de pompoenpitten toe en bak ze circa 3 minuten tot ze allemaal open zijn gepoft. Houd de pan continu in beweging.

Laat de pompoenpitten afkoelen in een bakje.

Halveer de granaatappel en tik met een lepel de pitjes eruit. Verwijder de witte vliesjes.

Wentel de geitenkaasballetjes door de honing en vervolgens door de granaatappelpitjes. Druk de pitjes een beetje aan en wentel de balletjes door de pompoenpitten. Druk de bolletjes voorzichtig aan, prik er een lollystokje in en steek ze rechtop in een met rijst of zaadjes gevuld glas. Garneer met een stukje bieslook.

Verrukkelijk vegetarisch! Estée Strooker gebruikt in elke aflevering een andere groente als hoofdingrediënt voor meerdere gerechten en geeft tips bij het koken van een vegetarische maaltijd. Vlees noch Vis is voor iedereen die een keer een volledige maaltijd zonder vlees of vis (of andere dierlijke ingrediënten) wil eten. Probeer het zelf!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker