De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cronuts

De cronut: de liefdesbaby van de donut en het croissant. Knapperig, rond en onweestaanbaar.

90 min voorbereidingstijd
240 min kooktijd
Cronuts

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

"De cronuts zijn op zichzelf al heerlijk, maar samen met de banketbakkersroom zijn ze onweerstaanbaar!"

Bereidingswijze

Cronutdeeg

  1. Maak een kuiltje in de bloem, giet het water erin en los de gist hierin op. 

  2. Voeg de suiker toe. Strooi het zout in de bloem. Houd 50 gram boter achter. Voeg de rest van de boter toe.

  3. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit tot circa 1 cm dikte. Dek het deeg af met plasticfolie en leg circa 40 minuten in de koelkast.

  4. Haal het deeg uit de koelkast en bestuif met bloem.

  5. Wrijf de achtergehouden boter uit over tweederde van de oppervlakte van het deeg. Houd de randen vrij. Vouw het deeg in 3 delen, start hierbij met het niet-beboterde deel.

  6. Rol opnieuw uit tot 2,5 cm en vouw nogmaals in 3 delen. Verpak het deeg in bakpapier en leg circa 40 minuten in de koelkast.

  7. Herhaal het uitrollen nog tweemaal en rol het op het laatst uit tot 1,5 cm dik.

Banketbakkersroom

  1. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.

  2. Roer de eidooiers met de rest van het suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten.

  3. Laat de banketbakkersroom afkoelen. Schep de banketbakkersroom in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Cronuts

  1. Steek cirkels met behulp van de grote steker uit het uitgerolde deeg. Steek uit deze cirkels een gat met de kleine steker.

  2. Verhit een flinke laag olie in een koekenpan en verwarm tot circa 170°C. Verdeel de deegcirkels in de olie en om en om circa 4 minuten om en om, goudbruin en gaar.

  3. Wentel de net gefrituurde cronuts door de suiker. Vul de cronuts met de banketbakkersroom.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker