De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

croissant met koffiecrème

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Bewaar het vanillestokje nog wel. Voeg de melk, espresso, steranijs, snufje kaneel en een klein beetje suiker toe. Niet alles, want de rest heb je later nog nodig.

40 min kooktijd
Croissant met koffiecrème

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Bewaar het vanillestokje nog wel. Voeg de melk, espresso, steranijs, snufje kaneel en een klein beetje suiker toe. Niet alles, want de rest heb je later nog nodig. Breng dit geheel in een pannetje aan de kook.

Splits de eieren en klop de twee eidooiers los met het overgebleven suiker zodat het romiger en wat witter wordt. Voeg de bloem en boter aan dit mengsel toe.

Net voordat het mengsel van de espresso overkookt mag het mengsel bij de eidooiers en de bloem. Hierna mag het geheel weer terug de pan in. Blijf goed roeren totdat het steeds dikker wordt. Voeg de boter toe. Als het mengsel mooi dik is, dan kan het in een kommetje in de koelkast worden gezet voor circa 60 minuten.

Serveren:
Snijd het croissantje open en besmeer met een flinke eetlepel koffiecrème. Garneer met wat aardbeien.

24Kitchen-chef Estée Strooker heeft twee eigen restaurants in Arnhem, maar haar liefde voor eten is in Parijs begonnen. Tijdens haar koksopleiding leerde ze daar het ambacht van de klassieke Franse keuken, terwijl ze in haar vrije tijd door de smalle winkelstraten zwierde en struinde langs lokale marktjes. Die geuren, smaken en verfijning zorgen voor de liefde voor Parijs bij Estée en inspireert haar nog elke dag in haar koken.

In Estée in Parijs, dompelt Estée zich onder in ‘la joie de vivre' van Parijs. Een maand lang neemt ze intrek in een appartementje en wil ze de romantische stad weer voelen én proeven. Fietsend door de stad laat Estée je herkenbare hotspots en verborgen plekjes zien. Parijs kent geen geheimen voor haar en die geheimen deelt ze met liefde. Of het nu gaat om het beste adresje voor macarons of het lekkerste recept voor coq au vin. En zo wordt Estée in Parijs een culinaire reis, die voert langs elegante bistro’s, bohémien markten, bevlogen chefs en lokale foodondernemers.

Aan het eind van de dag komt Estée altijd weer thuis in haar ‘petite cuisine’, waar ze vol van inspiratie uit de stad aan de slag gaat. Van Franse klassiekers tot verrassend nieuwe recepten. Alles voorzien van de juiste tips zodat je het thuis ook kunt maken. Elke aflevering staat in het teken van een thema (uiteenlopend van champagne tot chocolade en van fooddesign tot van kop tot staart koken.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker